tirsdag den 3. december 2013

3. december

 
D. 3. december 1999, er for mange en dag, der står printet dybt i erindringen... Den dag blev Danmark ramt af orkan...
 
Den dag var jeg selv til julefrokost på mit daværende arbejde Faber i Kolding... Jeg gik hjemmefra ved 17:15 tiden, og der var det allerede begyndt at blæse godt op, men på det tidspunkt tænkte jeg jo ikke over at det kunne være en orkan, der var på vej til at ramme Danmark....
 
Jeg kom over på arbejde, og vi skulle bl.a. have karaoke ude i hallen, og det blæste simpelthen så meget, så vi var bekymrede for om porten ville blæse ind, så vi havde sat reoler og sådan noget hen foran porten, så porten ikke bare kunne ramme os, hvis vi skulle være så uheldige at porten blæste ind.
 
 
Undervejs i julefrokosten, gik det efterhånden op for os, at det vist var mere alvorligt end bare en almindelig blæst. Og da jeg gik hjem, ringede jeg til min far, som fortalte, at de kom og hentede mig fordi vi skulle ud til min morfar, da hans hus var ramt af nogle væltede træer.
 
 
Da jeg blev hentet, kunne vi høre i radioen, om alle de ulykker der var sket rundt omkring i Danmark, og så gik det pludselig op for mig, HVOR alvorligt det rent faktisk var.
 
 
Kan nogen af jer huske, hvordan I oplevede Decemberorkanen i 1999??

1 kommentar:

  1. Jeg husker tydeligt den dag.. Jeg var på arbejde.. Arbejdede i et dinner transportable firma.. Vi havde lavet julemad i flere dage til mange mennesker, der skulle holde julefrokost. En af mine kollegaer som kørte maden ud, ringede og fortalte at han sad fast i bilen, fordi et træ var væltet ned oven i bilen.. Nogle andre billister havde fået ham ud og han var okay.. Vi fik ham hentet og det sidste mad blev kør ud.. desværre havde vi en masse der ringede og sagde at vi ikke skulle komme med deres mad.. Heldigt nok for endte med at vi ikke rigtig havde noget strøm. Det endte med at vi selv spiste maden og hyggede med et par øl. Min mor kunne ikke li jeg skulle cykle de 8 km hjem og hentede mig derfor..

    SvarSlet

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...