mandag den 1. december 2014

En ny tradition i familien

Som jeg har nævnt tidligere, så skulle vi have julehygge i går... vi var 9 i alt... Bent, mig, mine forældre, min bror, min moster, onkel og 2 fætre... Og vi havde en  rigtig hyggelig dag :)

Vi havde inviteret til æbleskiver kl. 14:30, dog kom min far lige lidt senere, da han måtte køre retur til Kolding fordi han havde glemt at sætte alarmen til derhjemme...Sådan er det når man er ved at blive gammel :) Men alle vi andre gik så bare i gang med kaffen... Vi fik æbliskiver, gløgg, kaffe, hjemmebagt julebag, slik og hjemmefabrikeret konfekt... og det var rigtig hyggeligt... Der var jo så også tændt op i adventskransen.

 Omkring ved 15:45 tiden kunne vi høre garden spille, og min far kom så ind og sagde at de var på vej gennem Nørregade (der skille være optog til ære for julemanden, som jo blev vækket i går her i byen). Bagved garden kom julemanden kørende i den sejeste amerikanerbil (man er vel ikke julemand for ingenting)...

Der var godt nok mange mennesker i byen igår (lige en bonusinfo: den dør i kan se ovre bag bilen er faktisk døren til den lejlighed vi boede i tidligere, og jeg står lige udenfor vores hus og tager billedet). Men anyway, så var der jo også fakkeloptog (det er tradition at alle interesserede børn udstyres med en fakkel og går optog, når julemanden skal ned på Torvet og være med til at tænde juletræet. Normalt plejer optoget at starte oppe ved hallen når julemessen er slut, og så gennem byen. Men i år har julemessen været aflyst, da hallen er ved at få nyt gulv, så i år måtte der jo alternativer til. Det var dog præcist lige så hyggeligt, som det plejer at være, så der var ikke noget at komme efter der.

Kl. 16 gik vi så allesammen med undtagelse af min bedre halvdel, som blev hjemme og ryddede af bordet, ned på Torvet, hvor vi jo skulle se juletræet blive tændt. Der blev holdt en kort tale af en af lokalpolitikerne, og derefter skulle juletræet tændes. Juletræet var en gave fra min venindes svigerforældre, som har haft træet stående hjemme i deres have... 3 gange måtte vi råbe, før der kom lys i juletræet og i alle træerne nede på Torvet. Men flot er det...

Til slut var der godteposer til alle børn, og alle kunne være med til at danse omkring juletræet (endnu en tradition her i Vamdrup). Og så blev der ønsket glædelig jul fra Vamdrup Handelsforening, og vi gik så hjem i varmen igen.

 Da vi kom hjem, havde Bent gjort klar, så vi kunne spille pakkespil inden vi skulle have aftensmad... Vi fik hjemmelavet suppe, og det vakte tilfredshed, når det nu var så koldt udenfor.

Vi havde en rigtig hyggelig dag i går, og vi er blevet enige om at det skal være en fast tradition fremover... 1. søndag i advent samles vi til hygge og juletræstænding.

Vi fik 2 rigtig flotte dekorationer i går, som værtsgaver... og det var jo slet ikke dårligt... Hade ikke regnet med at få noget, så det var en god overraskelse :)

Aftenen sluttede af på sofaen, mens der var NFL i fjernsynet... Da hundene skulle ud, fik vi afleveret de sidste julekort, så alle vores julekort var sendt/afleveret senest 1. december. Nu kan vi så bare vente på, at de lander i folks postkasser og spreder lidt juleglæde.

Det blev da noget af et langt indlæg fra mig i dag... men det overlever i jo nok :) håber I alle er kommet godt ind i december...
2 kommentarer:

  1. Jeg synes det ser/lyder super hyggeligt :) vi laver en klippe klistre dag hvert år hvor det er weekenden med 1. Advent, dog i år måtte vi rykke det til weekenden før pga fødselsdag :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Synes sådan nogle traditioner er super hyggelige :) og jeg gør hvad jeg kan for at bevare traditioner.

      Slet

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...