torsdag den 10. november 2016

Lysfest

Som jeg også lavede et indlæg om sidste år, så er der jo tradition for, at Vamdrup enten sidst i oktober eller starten af november holder lysfest, hvor Handelsforeningen, for hvert lys der tændes nede midt i byen, donerer 1 kr til Kræftens Bekæmpelse.

Sidste år blev den hidtige rekord sat. Der blev der doneret 7750 kr, og målet var så, at den rekord skulle slås i år.

Hele året igennem er der samlet syltetøjsglas og andet, der kan stilles fyrfadslys i, og i torsdags løb lysfesten så af stablen.

Jeg var nede med nogle glas først på eftermiddagen, og allerede der var jeg næsten sikker på, at sidste års rekord ville blive slået, for hold n u op, hvor var der mange glas allerede på det tidspunkt, og der blev jo ved med at komme flere.

Kl. 17 begyndte de at tænde lysene, og sætte dem rundt ved Spiren (en skulptur, som står midt nede i rundkørslen). Og folk kom jo stille og roligt vrimlende med glas for at tænde et lys for at mindes dem, som man har mistet til kræft.

Vi gik derned ved 18 tiden og igen ved 20 tiden, og det var så flot. Da vi var dernede anden gang, hørte vi en af arrangørerne nævne, at de havde passeret 10000 lys, og alt i alt endte tallet  på 10380 lys, hvilket betyder, at Vamdrup Handelsforening sammen med Vamdrups borgere har doneret 10380 kr til Kræftens Bekæmpelse. Derudover havde hotellet en speciel Lysfest menu, hvor de donerede 100 kr pr flaske vin, de solgte den aften, og jeg mener, at de fik solgt 15 flasker, så det er jo 1500 kr oveni.

Alt i alt, kan vi vist godt være stolte af os selv her i lille Vamdrup.Ingen kommentarer:

Send en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...