lørdag den 17. december 2016

17. december

I dag har jeg valgt at lave en "Julens A-Å". Jeg har tidligere lavet lignende indlæg omkring mig selv, så jeg syntes det kunne være sjovt at lave en om julen, nu hvor der atter er julekalender på bloggen.

Så her kommer min "Julens A-Å":

Advent: Vi markerer altid advent ved at have en adventskrans, som vi selv binder og pynter. Jeg får som regel adventsgaver af Bent og ligeledes deltager jeg i bloggeradvent.

Bloggeradvent: Som navnet nok siger, så er det en speciel ting os bloggere imellem. Jeanette startede det for 4 år siden, og jeg er en af dem, som har været med hvert år. Det går ud på, at man tilmelder sig, og så bliver der trukket lod, så man skal sende 4 adventsgaver til en anden blogger. Ligeledes får  man 4 gaver fra en anden blogger. Hver adventsøndag skal man så åbne en gave og skrive et blogindlæg om gaven.

Christmas time, misteltoe and wine: En julesang med Cliff Richard, som vi begge godt kan lide herhjemme. Det er nok nærmere en ballade, men den er god alligevel.

Dannebrog: Som en gammel dansk tradition (især brugt i det sønderjyske) har vi naturligvis ranker med vores smukke flag Dannebrog hængende på vores juletræ.

Engle: Engle er en af de faste bestandele af julepynten - både i vores hjem samt i mange andres hjem. I nogle hjem, sidder der en engel i toppen af juletræet. Vi har også en engel på vores juletræ, dog ikke i toppen. Det er en engel, jeg har arvet fra min farmor og farfar.

Fars fede juleferie: En julefilm, som vi simpelthen SKAL se herhjemme når det er jul. Uanset hvor mange gange, vi end har set den, så griner vi stadig af den.

Gaver: En af de ting, vi ikke kommer udenom ved julen, er jo unægtelig gaver. Gaver i alle afskygninger. Store, små, bløde, hårde, ja you name it. Jeg elsker at give gaver, elsker at pakke dem ind og gøre dem hyggelige at se på for modtageren.

Hygge: Hygge er nok et af de ord, der beskriver vores december allermest. Vi elsker at hygge om hinanden julen igennem. Og jeg mener hygge lige fra hygge med at lave dekorationer, pynte op, bage et ton småkager, købe gaver, lave julekort og skrive dem og til hyggen i at pynte juletræ, holde en juleaften og nytårsaften uden stress.

Ingen stress: Vi forsøger så vidt muligt på at få lavet så mange juleforberedelser som muligt INDEN december, for så slipper vi for at skulle stresse rundt i december og kæmpe for at få ordnet det hele.

Julekalender: En af de ting, jeg elsker allermest ved julen er faktisk julekalendere. Både vores traditionelle skrabekalendere (som vi alt for sjældent vinder på), men også de julekalendere, som de viser i fjernsynet. Det er ikke altid, jeg lige får set afsnittene, men mange af de "gamle" har jeg på DVD, så dem kan jeg jo altid se. Men jeg prøver nu alligevel at se så mange afsnit som muligt på den "rigtige" dag.

Under J kunne jeg også have skrevet Julekort: Vi sender altid hjemmelavede håndskrevne julekort til familie og venner. Det hører ligesom julen til, og jeg elsker at få julekort retur. Det varmer så dejligt at nogen har tænkt på os.

Kirke: Normalt er jeg absolut ikke kirkegænger (kommer der kun, når jeg har et ærinde der), men juleaften synes jeg det hører sig til. Og nu er Vamdrup Kirke lidt ala hvad man vil kalde en landsbykirke, så det er så hyggeligt derhenne til jul. Vores præst gør noget ud af juleprædiken, så den ikke bliver kedelig at høre på.

Lys: Lys er en af de ting, jeg virkelig elsker ved julen... lyskæder, levende lys, you name it...

Marcipan: Marcipan er fast ingrediens, når vi skal lave konfekt herhjemme.. Min kære mand har en stor svaghed for marcipan, så der skal være rigeligt af det.

Nisser: Ja, det siger måske nok sig selv, at jeg forbinder ordet Nisser med jul.. nisser i alle afskygninger findes der stort set overalt herhjemme. Og jeg synes det er hyggeligt :)

Opskrifter: Vi har mange gamle opskrifter, som vi bruger, når vi bager til jul herhjemme. Nogle af dem er fra nogle af vores kogebøge, mens andre er nogle, der er gået i arv i min familie.

Pebernødder: Vi bager altid en stor stak pebernødder herhjemme. Og der bliver spist en del mens vi går og bager (wonder why). Der var et år, hvor vi havde glemt at bage pebernødder, og det var først, da vi kom hen til juleaften, og min lillebror kommenterede det, at vi opdagede det.

Q: Øh, tror jeg melder pas på denne...

Rudolf: Tror ordet siger nok i sig selv...

Stjerner: Stjerner er selvfølgelig også at finde i vores julepynt. Vi har nogle af de rigtig gammeldags stjerner til lys, og jeg synes de er så hyggelige at sidde og kigge på.

Troldegren: Vi har 2 troldegrene hængende - én i køkkenet og én i stuen. Der hænger vi små juleornamenter på, og så spreder de hygge julen igennem. De hænger der ganske vist hele året, men det er mest til jul og påske, der hænger noget derpå.

Uroer: Vi har nogle Georg Jensen uroer, som vi har hængende i vinduerne. Jeg er stor fan af Georg Jensen julepynt.

Valnødder: Selv om jeg personligt ikke er den store nøddespiser, så har vi altid en skål stående med nødder til jul. Mine forældre og Bent elsker at sidde og guffe nødder, så det skal de selvfølgelig have lov til.

Www: Som blogger, er det jo oplagt at lave en form for julekalender eller nogle julede indlæg af den ene eller den anden slags. Jeg ved, at nogle af jer laver julekalendere, og jeg elsker at sidde og tjekke blogs ud december igennem og komme lidt mere (kan det lade sig gøre??) i julestemning.


X-mas: En af Bent's og mine forældre foretrukne juleøl (godt vi handler i Tyskland).

Yndlingsjulepynt: Jeg har faktisk  ikke noget decideret yndlingsjulepynt. Jeg kan lide alt det pynt vi har. Selvfølgelig er der noget af det, der har en større betydning end andet, men sådan i det store hele, så kan jeg jo lide det hele.

Z: Endnu en af dem, jeg må melde pas på.

Æbleskiver: Noget, vi absolut ikke kan gå en jul igennem uden at spise et utal af gange. Vi bager selv vores æbleskiver i en god gammeldags æbleskivepande, da vi ikke bryder os særlig meget om dem, man køber - de er for fede efter min mening.

Ønsker: December er jo lig med gaver, og derfor kommer den uundgåelige altid - at finde på julegaveønsker. Vi plejer at skrive ned i løbet af året, hvis vi kommer i tanke om noget vi ønsker os, og så sige det til folk hvis de spørger. Så slipper vi for bøvlet med at finde på en masse ønsker, når vi rammer december.

Åbne gaver: Jeg elsker at sidde og se andre åbne de gaver, jeg har købt til dem. Jeg elsker at se glæden i andres øjne, når de åbner gaver.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...