onsdag den 7. december 2016

7. december

Nu har jeg jo igennem mange år vidt og bredt snakket om, hvor meget jeg elsker julen, så der sidder måske nogle af jer derude, som tænker: "Er der overhovedet noget, hun ikke kan lide ved julen", og det er præcis dét, der er dagens juleemne her på bloggen - noget, jeg ikke bryder mig om ved julen:

Jeg er jo STOR julefan, så dette har virkelig været noget, jeg har måtte i tænkeboks for at finde ud af, men ja, der er da et par ting, som jeg godt kunne undvære ved julen...

- Jeg er absolut ikke fan af det faktum, at julen mange steder er blevet en materiel højtid, forstået på den måde, at det handler om at få flest og størst julegaver. Sidste år, da Bent og jeg var ude og finde julegave fra min far til min mor, overhørte vi en samtale mellem en forælder og vedkommendes bank. Forælderen fik et lån i banken på ikke mindre end 15000 kr, og gik så tilbage til den anden forælder og meddelte, at nu kunne de godt købe den iPhone, iPad og computer til deres barn, som vedkommende havde ønsket sig.. Jeg var simpelthen målløs. Jeg ville da sagtens kunne komme med de samme ønsker til mine forældre, men jeg ville sgu aldrig få det. Disse forældre var ikke mere end omkring 30 år, så det er jo ikke fordi deres barn kunne være særlig gammel.

Børn er ofte blevet for krævende i dag, og det handler om, at man ikke skal kunne komme i skole efter juleferien og sige, at man "kun" har fået nogle små "billige" pakker... og ja, selvfølgelig er det også forældrenes skyld, fordi de giver børnene det, de ønsker sig.

Sidste år sad der 2 børn og snakkede ovre ved Brugsen her i Vamdrup. De sad og snakkede om julegaver. Den ene dreng havde fået nyt fodboldudstyr (tøj, målmandshandsker, benskinner, støvler) og en tur med sin far til Dortmund for at se Dortmund spille mod en eller anden modstander, som jeg ikke lige kan huske. Han var ellevild. Den anden dreng sad og pralede med at han havde fået en tur til Disneyland, 4 par bukser (af et eller andet mærke, som åbenbart var halvdyrt), en ny iPhone, en playstation med 4 spil og en masse andet. Den første  dreng sad og lyttede, men sagde så at han da godt nok ikke havde fået særlig mange gaver, men at han var glad for dem, han havde fået, for han havde fået noget, han ønskede sig. Et par dage senere så jeg dreng nr. 2 i Brugsen med sine forældre, hvor deres dankort blev afvist (hørte så det var spærret pga overtræk).  Og så tænkte jeg jo, at så havde man måske skulle spare en anelse på gaverne, så man havde råd til mælk og rugbrød inden næste løn gik ind.

Herhjemme ønsker vi os altid fælles gaver af mine forældre, for så ved vi at vi måske kan ønske os en lidt større ting, som vi ønsker os. Og så er vi da ligeglade med, om vi kun får den ene ting. For os handler det om, at vi får noget vi har ønsket os. For et par år siden, havde vi ønsket os en ny støvsuger og nogle andre ting, og vi havde sagt til mine forældre, at det største ønske var en ny støvsuger, og så var det underordnet, om vi ikke fik andre ting. Vi fik også støvsugeren, men vi fik også en ny pande. 

- En anden ting, som jeg måske heller ikke helt bryder mig om ved julen, er den stress, som mange gennemlever, når de farer og flyver rundt i den ene butik efter den anden. Og ofte bliver man selv mere stresset, når man ser alle andre stresse rundt. Vi har den aftale herhjemme, at vi helst skal være færdig med så meget som muligt senest 1. december, så vi med god samvittighed kan nyde december måned uden stress.

Man siger december er børnenes og hjerternes fest, men det glemmer mange ofte "i farten".

Jeg ved, det kun var 2 ting, men det er det, jeg kan komme på lige nu... :)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...