fredag den 9. december 2016

9. december

Tror du på julemanden?

Det er et spørgsmål man ofte hører op mod december og juletiden.. mange voksne spørger børn om det, men også børn sidder og snakker om julemanden når de sidder sammen med andre børn.

Da jeg var mindre, troede jeg (som de fleste andre børn) også på julemanden. Jeg var fuldstændig overbevist om, at fortællingerne om at julemanden boede på Grønland, var sande.

Mine forældre fortalte min bror og jeg, at julemanden havde en masse nisser, som hver december blev sendt rundt på folks lofter, hvor de sad og holdt øje med, om børnene i huset opførte sig ordentligt. Vi havde et par huller i loftet i køkkenet (hvor der engang havde siddet en knast, som var røget ud), og vi troede fuldt og fast på, at nissen sad deroppe og holdt øje med os. Vi var flere gange overbeviste om, at vi kunne skimte et øje gennem hullet, det var selvfølgelig indbildning, men dengang troede vi på det :)

Julemanden kom altid på besøg juleaften, og det bekræftede os jo bare i, at ham og nissen på loftet måtte være virkelige,  for han kunne jo ikke kende vores ønsker, hvis ikke nogen havde fortalt ham om dem.

Nu, hvor jeg er voksen synes jeg det er så hyggeligt, at se børn snakke med julemanden når han tænder juletræet her i Vamdrup, for selv om nogle børn er bange for julemanden, så kan man samtidig også se nysgerrigheden i øjnene på den, og se julelysene i øjnene på andre, når de med stor iver fortæller julemanden om netop deres store ønsker til jul.  

I 2014 ankom julemanden til Vamdrup i en smart amerikanerbil :)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...