mandag den 18. december 2017

18. december

Dagens ord: Jul

For mig er ordet jul lig med hygge på højt plan. Julen er en tid, hvor man samles med dem, man har kær og hygger sig.

Hyggen kan være mange ting. Det kan være julefrokoster, hvor man sidder og spiser og drikker, mens snakken går lystigt om løst og fast.

Det kan være at man sidder omkring fjernsynet og ser en af de mange julekalendere, som bliver vist. Eller det kan være en julefilm, opmærksomheden er rettet mod.

Jul er hjerternes fest - højtiden, hvor man i høj grad er sammen med andre. Roen sænker sig i mange hjem. Det er højtiden, hvor savnet til dem, vi har mistet, især kommer frem. 

I julen "skal" vi være gode mod hinanden (dermed ikke sagt, at man ikke skal være det resten af året). Jeg er typen, der altid ønsker de stakkels butiksansatte (både dem i Brugsen, Fakta osv samt dem i specialbutikkerne) en god jul, når jeg er ude og handle de sidste dage op mod juleaften. Sådan er jeg nemlig opdraget, og tror nok de har sure kunder nok december igennem, og et smil og et "God jul" koster ingenting at give, men det spreder så megen glæde. 

Jul er julepynt i massevis - og masser af det, er lige hvad vi har (billedet er fra en af de dage, hvor vi pyntede op - ja vi pynter op over flere dage, fordi der er så meget, der skal op). 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...