mandag den 4. december 2017

4. december

Dagens ord er: En god gammeldags jul.

En god gammeldags jul kan dække over mange ting. Jeg har valgt at det i dette tilfælde bl.a. skal bruges til at beskrive en stor del af den måde, vi holder jul på.

Som jeg nævnte i går, så har vi utrolig mange traditioner herhjemme, og mange af dem er nogle, som er taget med hjemme fra mine forældre. Bent og jeg har utrolig meget gammelt julepynt, og helt ærligt, så er jeg ikke til alt det nymoderne julepynt, som var rigtig meget fremme for bare et par år siden. Det er altså bare ikke lige pynt for mig, og det passer jo så absolut heller ikke ind i vores stil herhjemme.

Jeg har arvet en del julepynt fra mine forældre og bedsteforældre, og jeg holder meget af at gå i genbrugsbutikker og finde lige netop DET julepynt, som passer ind i vores hjem - igen gammeldags julepynt.

Noget af det julepynt, som betyder allermest for mig, er møllen, som jeg arvede fra min farmor og farfar. Den har været vist tidligere her på bloggen i forbindelse med julen, men den kan da vist godt tåle at blive vist igen. Det er noget af det ældste, hvis ikke DET ældste, julepynt vi har. Det stammer helt tilbage fra 2. verdenskrig, hvor mange selv lavede pynten af de ting, man nu havde til rådighed. Den er lavet af en gammel garntrisse, og jeg er meget øm overfor den, for den skulle jo nødig gå i stykker. Nogle vil måske mene, at den ikke rigtig har så meget med jul at gøre, men for mig har den alt med julen at gøre. Den har været en del af min farmor og farfars julepynt i alle de jule, jeg oplevede med dem, og jeg kunne ikke forestille mig, at den ikke skulle stå fremme ved juletid i mit hjem.

Grangrenen bliver som regel skiftet nogle gange december igennem, men det er jo heldigvis en lille ting.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...